ASSV afdeling Handboog
ASSV Handboogsport
ASSV Informatie voor nieuwe leden
Beste aspirant boogschutter,

De afdeling Handboogsport is een onderafdeling van de Amsterdamse Spoorweg Sport Vereniging ASSV. Als je interesse hebt dan is het mogelijk een introductieavond handboogschieten te volgen.
Wij beschikken over een mooie 18 meter binnenbaan en een ruime buitenbaan met blazoenen op 25, 30, 40, 50 en 60 meter. In de zomer kan er buiten worden geschoten totdat het te donker wordt en in de winter zijn we op de binnenbaan te vinden.
De A.S.S.V. verzorgt elke eerste vrijdagavond van de maand een introductieavond waarop je de eerste beginselen van het boogschieten kunt leren. Na deze introductieavond kun je besluiten om lid te worden en dien je daartoe een aanmeldingsformulier in te vullen. Een andere avond dan de eerste vrijdag van de maand is ook mogelijk in overleg met het bestuur. Stuur een email of bel even met de voorzitter of de secretaris om een afspraak te maken.
Na het invullen van het aanmeldingsformulier zal het afdelingsbestuur je aanvraag in behandeling nemen en na goedkeuring ter beoordeling doorsturen naar het hoofdbestuur, je status is nu kandidaat-lid. Het hoofdbestuur vergadert één keer per maand zodat je aanvraag 4 tot 5 weken kan duren. Pas na goedkeuring van het hoofdbestuur ben je volwaardig lid, tot die tijd kun je zonder kosten gebruik blijven maken van de faciliteiten van de A.S.S.V. Het lidmaatschap kost € 10,- per maand voor een seniorlid en € 5,- voor juniorleden jonger dan 18 jaar, per automatische betaling vooraf te doen. Het rekeningsnummer van de vereniging is NL21 INGB 0003366027.
Wij zijn een relatief kleine vereniging en kunnen daarom geen uitgebreide cursussen aanbieden. Wel kunnen onze seniorleden de beginnende schutters instructie geven zodat je onder toezicht de fijne kneepjes van het boogschieten kunt leren. De vereniging beschikt over een aantal bogen, de meeste zijn recurve, of Olympische bogen. Mocht je met een ander soort boog willen schieten, bijv. compound, longbow, ruiterboog of jachtboog, dan moeten we aan mede leden vragen hun boog even uit te lenen. Het is niet nodig dat je vanaf het begin over je eigen materialen beschikt. Tijdens je kandidaatsperiode mag je kosteloos gebruik blijven maken van de handbogen en andere toebehoren van de vereniging. Het is zelfs aan te bevelen om eerst je techniek en spierkracht verder te ontwikkelen voordat je een eigen boog aanschaft. Wel wordt het aangeraden om je langzaam te gaan oriënteren, zodat je weet wat je wilt gaan kopen als je volwaardig lid wordt. Na ongeveer drie maanden wordt je geacht over eigen materiaal te beschikken, het bestuur of ervaren schutters kunnen je hierbij helpen en adviseren.
Voordat je kandidaat-lid bij de A.S.S.V. kunt worden moet je de introductieavond bij ons hebben gevolgd of aantoonbaar kunnen maken dat je over een bepaalde basiskennis beschikt doordat je al bij een andere vereniging hebt geschoten.
De verenigingsavonden zijn op dinsdag- en vrijdagavond van 19:00 tot 23:00. Leden jonger dan 18 jaar mogen niet alleen op de baan schieten, er moet altijd begeleiding van een senior lid zijn.
Mocht je vragen hebben of een afspraak willen maken kun je het best een email sturen aan; assv.boogschieten@gmail.com. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Tot ziens op de baan!Adres
Ouderkerkerlaan 10
1115 NS DUIVENDRECHT