ASSV
Informatie
© ASSV
ASSV
Amsterdamse Spoorweg Sport en ontspannings Vereniging
Voor wie is de ASSV bedoeld? In de eerste plaats voor medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen, Prorail en allerlei aanverwante spoor-gerelateerde bedrijven + hun gezinsleden.
We mogen ook een klein percentage leden aannemen die niet bij bovengenoemde bedrijven werken, dit gaat dan in overleg met het bestuur.

U kunt bij ASSV lid worden van een of meer van deze onderafdelingen,

Biljarten
Computerclub
Darten
Handboog schieten
Klaverjassen
Line Dance
Schietsport
Showdown
Sjoelen
Tafeltennis

Op deze website hebben alle afdeling hun eigen pagina, daar kunt u ook wat meer informatie vinden en eventueel de contactgegevens van de betreffende bestuursleden.

ASSV heeft een overkoepelend hoofdbestuur voor de algemene zaken en daarnaast heeft ieder afdeling zijn eigen bestuur dat autonoom beslissingen over hun eigen afdeling neemt.
Als u lid wordt van uw eerste afdeling bij ASSV, betaald u bij die afdeling, naast de gewone contributie voor die afdeling, 1 euro per maand aan ASSV voor algemene zaken, zoals het algemene clubblad "De Koppeling"
De hoogte van de gewone contributie van de afdelingen verschilt per afdeling.
Als u interesse heeft om lid te worden van een (of meer) van deze afdelingen, kunt u het best even kijken op de pagina van de betreffende afdeling. Daar staan de contactgegevens van de diverse bestuursleden aan wie u informatie kunt vragen.

ASSV is opgericht in 1948 en had in het begin de beschikking over een wat grote kantoorkamer. Daar werd in het begin geklaverjast en gebiljart.
ASSV heeft in de loop van de jaren heel wat soorten afdelingen gehad, waarvan sommige ook weer zijn opgeheven helaas. Buiten de huidige afdelingen hadden we bijvoorbeeld ook de al eerder genoemde Fotoclub, Judo, Boksen/Conditietraining, Autohobbyclub (met een garage in het Amstelstation), Filatelie, Volleybal, Carnaval, Dansen, Pencak silat, Schaken, Tennis en Voetbal (ik weet nog niet zeker of dit lijstje compleet is).


Ergens in het begin van de jaren 70 kreeg ASSV de beschikking over practisch de hele zolder aan de oostkant van Amsterdam CS. En daar hadden we ineens de beschikking over 4 grote zalen en een zolderkamer.
Die 4 zalen werden omgetovert tot recreatiezaal, een sportzaal, een biljartzaal met 5 biljarts en een schietbaan voor de boogschutters en luchgeweerschutters. De zolderkamer, (boven de schietbaan) installeerde de fotoclub zich en later, toen de fotoclub er mee stopte, trok de computerclub er in.

In 2006 bleek NS de ruimte waarin wij zaten nodig te hebben en moesten wij verhuizen naar onze huidige locatie. NS bouwde een prachtige accommodatie in Duivendrecht voor ons, waarin we nog meer mogelijkheden hadden. We kregen er de luxe van een eigen parkeerplaats bij, iets wat op CS natuurlijk niet kon. Ook nu hebben we een sportzaal, een biljartzaal met 5 biljarts en een recreatiezaal met een mooie bar.
De computerclub heeft een mooie grote ruimte en op de bovenverdieping zijn twee aparte schietbanen voor de handboog en luchtgeweerschutters. Op deze bovenverdieping heeft de afdeling Showdown meerdere wedstrijd kamers.

Nieuwsgierig geworden? Neem even contact op met een van de bestuursleden van de afdeling die u wel interesseert en kom eens kijken.Algemene informatie